infoyankee@ztrade.cz 731 648 024 (PO-PÁ 8:00-14:30)
Prodejny
Přihlásit
Vítejte zpět
Zapomněli jste heslo?
Jsem tu poprvé Zaregistrovat se
Košík
Doprava od 49 Kč a pro objednávky nad 1 000 Kč doprava zdarma.

RECEPT NA VÁNOČNÍ PERNÍČKY

800 g hladké mouky

300 g cukru moučka

1 Hera

3 vejce

4 lžíce medu

1,5 lžičky sody

1 koření do perníku

kakao

Postup:

Všechny suroviny smíchat a vypracovat nelepivé, pevné těsto. Nechat 24 hodin odležet v lednici. Rozválet na velice lehce pomoučeném válu. Výška perníčků záleží na každém. Někdo má rád vyšší, “tlustější” kousky, jiný tenké. Jen by se měla výška držet u všech kousků stejná, aby byly dobře propečené a nespálené. Vykrajovat tvary, potřít rozšlehaným vajíčkem a upéct. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, zhruba 8 – 10 minut.

Poleva:

Tip: sníh se NESMÍ šlehat, ale pouze míchat metličkou nebo třít. Ručně! Jen tak vám bude krásně zasychat a na perníčcích držet.

1 bílek

150 – 200 g cukru moučka (přesít!)

pár kapek citronové šťávy

Suroviny mícháme metličkou v misce. Bude to trvat celkem dlouho. Čtvrt hodiny a klidně o chlup více. Jak poznáte, že je poleva hotová? Když jí trochu kápnete na perníček, musí brzy zaschnout a nesmí se roztékat. Pokud se vám zdá, že stále nehoustne, přidejte trochu cukru. Zdobení je nejlepší mikrotenovým sáčkem s ustřihnutým rožkem. Snažte se, aby dírka byla co nejmenší. Můžete použít i speciální, pevnější cukrářské sáčky na zdobení. Tak ať se Vám dílo povede!

Zdroj: bohynekuchyne

Všechna práva vyhrazena © Yankeesvicky.cz 2024