infoyankee@ztrade.cz 731 648 024 (PO-PÁ 7:00-15:00)
Doprava zdarma pro objednávky nad 1 500 Kč!

VOŇAVÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

Klasická varianta bramborového salátu s majonézou, které na svěžesti přidává řapíkatý celer.

Suroviny:

1,5 kg lojovitých brambor (varný typ A)

3 velké mrkve

2 petržele

1 řapík celeru, oloupaný

6–8 nakládaných okurek + lák

1 menší jablko, oloupané a zbavené jádřince

1 šalotka, oloupaná

360 g majonézy

1 lžička dijonské hořčice

2 vejce vařená natvrdo (nemusejí být)

sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, ale nesmějí se rozvařit; trvá to asi 20 minut. Částečně prochladlé je oloupejte a nakrájejte na kostky.

Očistěte mrkev a petržel a rovněž je uvařte tak, aby zůstaly pevné. Nakrájejte na drobné kostičky. Potom nakrájejte nadrobno řapíkatý celer, okurky, jablko a šalotku – snažte se, aby byly všechny kostičky stejně velké. Vejce také nakrájejte na kostky. Majonézu rozmíchejte s asi 6 lžícemi láku a hořčicí.

Na dno mísy rozprostřete čtvrtinu brambor, osolte je a opepřete, posypte čtvrtinou zbylých připravených nakrájených přísad a polijte čtvrtinou ochucené majonézy. Postup opakujte do spotřebování přísad.

Pak opatrně podeberte rukama brambory naspodu mísy a vše krátce promíchejte. Ochutnejte, zda není potřeba salát dokyselit nebo dosolit, a uložte ho do chladu rozležet. Nejlépe chutná připravený večer předem. Při podávání můžete na talíř pomocí 2 lžic vytvarovat ze salátu efektní noky.

Zdroj: apetitonline

Všechna práva vyhrazena © Yankeesvicky.cz 2019